Napisane przez: futrzak | 5 stycznia 2019

Kuchnia pełna niespodzianek…

..czyli zagospodarowywujemy resztki walajace sie po lodówce, które przeciętnemu Polakowi do siebie nie pasują: kurczak, ziemniak, podwiędły pomidor i papryka.

Kurczaka i ziemniaki kroimy w kostkę, rzucamy na rozgrzaną oliwe na patelnie/garnek. Smazymy na duzym ogniu tak, zeby się nieco „przypalanki” zrobiło.
Pomidory siekamy/kroimy jak najdrobniej sie da, papryczke (czerwona najlepiej) w dluższe paski i wrzucamy do gara. Doprawiamy sola, papryczkami chili, tandoori albo curry.
Trza stać nad garem i mieszac, bo teraz celem jest odparowanie jak największej ilości płynu.
Gotowe będzie wtedy, kiedy uznamy, że konsystencja nam odpowiada :)

Proporcje powinny byc takie, ze kurczak plus ziemniak to jakies 2/3 objętosci, a pomidory i papryczki 1/3, przy czym pomidorów raczej więcej.

Reklamy

Responses

  1. Eeeee. Smaka mi narobiłaś, a u mnie już po 22.00 :):):)

  2. No to co, ze po 22?

  3. Trochę późno. Ale… Zrobiłem sobie co nieco :):):) I tak muszę odrobić stracone 10kg :):):)

  4. @korposzczur
    Niezdrowo jest sie klasc spac z pustym zoladkiem, czy o glodzie. Jakosc snu jest duzo gorsza. A 10kg przytyc, ale nie fatu i wody tylko miesa to robota na min. 5 lat w mlodym wieku. Po 40-stce praktycznie nie do wykonania bez zatrudnienia dobrego trenera osobistego i utrzymania rezimu dietetyczno-treningowego, ktorego 90% ludzi mentalnie nie wytrzyma.

  5. Skoro nie do wykonania to … wszystkobędziezle :):):)


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Kategorie

%d blogerów lubi to: