Napisane przez: futrzak | 28 sierpnia 2017

Kuchnia fjużon przedstawia

Nalesniki Dziwaczne a la Chłop.

Ciasto: 3 jaja, mąka z mandioki (fecula de mandioca) i sos sojowy.
Wsad: ser zolty Dambo (urugwajski, miękki), salceson (urugwajski, lepszy niz polska szynka…) oraz brazylijskie ogóreczki agridoce (słodkokwaśne).
Po zwinięciu naleśnik maczany w meksykanskiej salsa chile verde.
A wiecie co w tym wszystkim najzabawniejsze? Ze pyszne jak cholera!!

Przypisy:
Mandioka: inaczej cassava, maniok, yuca, arrowroot. Mąka, ktorej uzylam, to jest tak naprawde skrobia z mandioki;
Ser zolty dambo: taki semi-soft ser, uzywany bardzo często na pizzę, o łagodnym smaku.
Ogórki agridoce: coś pomiędzy kiszonymi i w occie, ale zalewa jest słodzona, wiec jak troche podfermentuja to wychodzi zajebisty smak, taki delikatny;
Salsa Chile Verde: składa sie z papryczek chile i tomatillo obrobionych termicznie. Tu poszlam na skróty i kupilam gotową zaimportowana z Meksyku.

Reklamy

Responses

  1. Niespotykany przepis :) Smacznego!


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

Kategorie

%d blogerów lubi to: