Napisane przez: futrzak | 25 czerwca 2017

Racuchy bezglutenowe

Jak ktoś ma podobny problem co ja – nie może żreć glutenu – to będą w sam raz. Jak może, to też będą, zwlaszcza że w porownaniu z klasycznymi pszennymi te są mega pożywne.

Składniki:
– 3 mocno dojrzałe banany (na granicy zepsucia się)
– 5 duzych jaj
– dowolna skrobia (dawałam na oko, ale pół szklanki to prawie napewno się uzbieralo)
– 1/3 szklanki mąki z kokosa
– cynamon do smaku
– masło klarowane do smażenia
– pół łyżeczki proszku do pieczenia

Rozbijamy jajka, dodajemy cynamon i obie mąki, rozbijamy na gładką masę. Banany rozgniatamy tłuczkiem do ziemniorów i wrzucamy, mieszamy na gładką masę.
Potem wystarczy już usmażyć, masła nie żałować :) Podawać z bardzo tłustą śmietaną. Porcja starcza na trzy normalne osoby albo na dwóch obżartuchów :)

Reklamy

Responses

  1. no właśnie, cynamon… przedwczoraj przez dyskusję o niekupionym cynamonie mało naszych racuchów nie spaliliśmy… a przepis był z grubsza podobny… tyle, ze jabłka zamiast bananów, mąka jakaś tam, a kokosowy to był olej do smażenia… aha, i zamiast śmietany jogurt… poszły w dwóch transzach na dwoje, bo na raz nie dało rady…
    p.jzns :)…


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

Kategorie

%d blogerów lubi to: