Napisane przez: futrzak | 15 listopada 2014

Smak prostoty…

Ileż to ja nie nasłuchałam się, że ziemniaki na oliwie to fu, bo nie pasuje.
A figa. Hiszpanie mają rację. Cebulka podsmażona na oliwie, do tego młode ziemniaczki pokrojone w kostke i podsmażone – pycha! A jeszcze jak sie doda pancettę na stronie… MNIAM!

Tylko jeden warunek musi być spełniony: ta oliwa swieża i dobra, a nie taka, co odstała półtora roku na półce w sklepie….

Advertisements

Responses

  1. Puree ziemniaczane z dodatkiem zacnej ilości oliwy również ma swój niepowtarzalny smak i aromat.


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

Kategorie

%d bloggers like this: